3.8.17

Manual per a dones de fer feines

Títol: Manual per a dones de fer feines
Autora: Lucía Berlín
Traducció d’Albert Torrescasana
Editorial L’altra, 2016
Premi Llibreter 2016
Pàgines: 488
ISBN: 978-84-945085-0-9

Sinopsi

Manual per a dones de fer feines és un recull de quaranta-tres contes de Lucía Berlín. Aquest recull va guanyar el premi Llibreter 2016 en narrativa internacional. Lucía Berlín també va obtenir l’American Book Award.

Què en penso

El que penso és que L’HAS DE LLEGIR. Ho poso en majúscules perquè la seva capacitat narrativa és meravellosa, i jo estic entusiasmada i agraïda d’haver-la pogut gaudir, i la recomano a tothom que estimi la literatura perquè si ets lector, no te la pots perdre.


Berlín destaca per la capacitat d’escriure la vida, sobretot la seva vida, intensa i convulsa. L’agafa, la barreja de manera indestriable amb ficció, i  n’ofereix una visió lluminosa, com es diu a la contraportada d'aquesta edició.  Amb un estil molt directe i un ritme que domina completament i que és sempre d’allò més encertat. I una forma d’explicar les coses molt original, que sobta al principi i meravella quan ja t’hi has acostumat.


Els seus contes parlen de soledat, de pobresa, d’amor, de justícia, d’alcohol i de la família, entre moltes altres coses,  sempre sense perdre aquell punt de vista positiu o d’humor, com segurament va viure. Es nota que va estimar molt i que la gent del seu voltant la va estimar a ella, i per això suposo que estimem la seva literatura. 

Lluminosa és un bon adjectiu, si. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar.